Gyöngyvér története

Az emberek többsége kézenfekvőnek gondolja, hogy egészséges... hogy a gyermekei egészségesek.... Hogy vele nem történhet meg, csak mással... Segíts! Egy lájkkal, egy megosztással, egy 100forintos licittel... mert számít... Gyöngyvér 10 hónapos kislány... még nem volt születésnapi tortája....Segíts!!

Ezt a pelenkatárolót egy kreatív csoport jótékonysági oldalára ajánlottam fel, végül a lúdanyóra licitáló hölgy megkért hogy Gyöngyvérnek küldjem el.

 A facebook Életvarázs  oldalán különleges kézműves ajándékokra tudtok licitálni, egy beteg kislány családjának segítve.

liba 009

Kérlek olvassátok el a kislány történetét ahogyan az Édesanyja elmesélte:

Néhány évvel ezelőtt kezdődött ez a történet.

Apa nagyon szeretett volna még gyermeket-hosszas unszolásnak engedve, nagy lányunkkal egyetértésben elhatároztuk, hogy megváltoztatjuk az életünket:-)

Ám sajnos nem úgy lett ahogy terveztük, hosszú- hosszú hónapok teltek el, mire kiderült, hogy nem lehet természetes úton már gyermekünk.

Belevágtunk a lombik programba(akkor még megtehettük anyagilag).

Megtörtént az első csoda, az első kísérletre állapotos maradtam.Az első ultrahangon három életke látszódott, de a doktorbácsi azonnal el is vette a lelkesedésünket, mondván, hogy ne éljük bele magunkat, mert általában 1-2 embrió fel szokott szívódni...

Következő ultrahang Őt igazolta...csak két petezsák látszódott...utáltam, hogy elvesztettünk egy babát...

Eltelt az első 6 hét, amikor problémák léptek fel és azonnal a kórházba vettük az irányt, azt hittem elvetéltem.De megtörtént a második csoda, semmi , de semmi bajuk nem volt a babáknak.És megtörtént a harmadik csoda is!

Az ultrahang 3 élő babócát mutatott 🙂

Ettől a naptól kezdve én csak nagyon ritkán hagytam el a kórházat.A terhesség teljes idejét a Megyei kórházban töltöttem.

Gyermekeim a 33 héten megszülettek.Egészségesen, hármasikrekhez méltó szép súllyal:-)

A koraszülött osztályon csak 3 hetet töltöttek és már mehettünk is haza.

Az első néhány hét, hónap "gondtalanul" telt.Szépen cseperedtek, ettek ittak, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.Ám azt vettem észre, hogy nem egyformán fejlődnek- ami ugyebár nem biztos, hogy baj, hisz az ujjunk sem egyforma.

Gyöngyvér kicsit többet aludt, nem úgy emelte a fejét, mint testvérei, de még ekkor sem gondoltunk semmi rossza, hisz még ez is belefért volna.

Ám megnőtt a feje, és a kutacsa kifeszült- itt már valami nem volt jó!

Kontrollra mentünk vissza a Gyekbe, ahol a doktornő azonnal átküldött minket ultrahangra, ahol már mondták, hogy valami van a buksijában, de mr-rel lehet jobban megnézni.Mire visszaértünk a rendelőbe már a debreceni kórházzal beszélt a doktornő, hogy mikor tudnának leghamarabb fogadni minket.

Másnap irány Debrecen, onnan már haza sem engedték Gyöngyvért.Készítettek mr vizsgálatot, amin egy 4 cm-es daganat volt látható.Azonnali műtét, mert életveszélyes állapotban volt már akkor.Másnap reggel meg is műtötték, teljes egészében eltávolították a daganatot.Már akkor lehetett sejteni, hogy rosszindulatú.

10 napos kórházi bent lét után haza engedtek.

Ekkor vettük fel a kapcsolatot a miskolci Gyek gyermekonkológia vezető professzorával.

A műtéttől számított 2,5 hét után készült egy kontroll mr vizsgálat, ahol 1,5 cm-es daganat nőtt a kioperált helyére és több áttétet adott az agylebenyre.

Megkezdődött a kemoterápia. 2 kemoterápiás blokk után készült újabb mr. Azon a felvételen már az áttétek egyáltalán nem voltak láthatók és a daganat is 0,5 cm-re zsugorodott.Negyedik csoda!


Folytatódott a kezelés egy újabb kemoterápiás blokkal, majd augusztus 30-án csontvelő transzplantációja volt Gyöngyvérnek.


Most ott tartunk, hogy már itthon vagyunk, a héten voltunk gerinc mr vizsgálaton a jövő héten pedig lesz buksi mr. A két vizsgálatnak a kiértékelése után döntik el, hogy szükség van e utókezelésre vagy sem.

Várjuk az ötödik csodát!


Bocsánat, hogy hosszú lett!( így sem írtam le mindent részletesen...)

Remélem azért sokan a végére értetek 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük