Farsang

Ideje lenne elbúcsúztatni a telet, bár a legkisebbek még ha nincsenek is tisztában vele miért farsangolnak, ez a kedvenc ünnepük. Gyakorló anyukaként én is farsangolok velük már tíz éve. Annának ez az első alkalom, persze nagyon várta már hetek óta. A jelmezéről is határozott elképzelése volt, kijelentette hogy Ő fa lesz. Gondoltam alakul ez még ha a csoporttársai is nyilatkoznak. Őszintén szólva én angyalkát akartam csinálni belőle, már a hófehér anyag is ott lapult a szekrényben, csak a megfelelő alkalmat vártam hogy elővezessem. Pár nap múlva megkérdeztem.....még mindig fa akart lenni. Na erre már belenyugodtam, találtam is egy aranyos almafa jelmez ötletet, amikor a kisasszony rávágta: CSERESZNYEFA.  Ám legyen, nekiláttam cseresznyét gyártani.

farsang 001

Elkészültek a hozzávalók, egy jó kalapot is találtam, irány a szekrény. Mi legyen az alap?Egy barna szoknya, úgyis régen volt már rajtam, pont kijön belőle egy ruha.

farsang 004

Íme anya szoknyája cseresznyébe borulva. Farsang reggelén meg is kérdezte a kis fa. -Anya mikor lesz már ennivaló a fákon?

És itt az én kis jelmezesem az óvodában.

farsang 005

Miután felöltöztünk, és körülnéztünk a sok-sok hercegnőt, tündért és pillangókisasszonyt látva, van rá esély hogy jövőre megvarrhatom neki az angyal jelmezt is. Mára viszont jó mulatást gyerekek!

2 thoughts on “Farsang”

  1. Nagyon tetszik a jelmez. De még jobban az anya hozzáállása. tanítani kellene – a szülőknek – hogyan kell a gyereket igazán szabadságban nevelni. Gratulálok!

    [Reply]

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük