Ajándék Annának

Közeledik Anna névnapja és a Mami az óvodára készülve gondolt eggyet, varrni kellene egy pihe-puha alvós állatkát kislányának. A babákért még nem rajong, talán majd később, viszont a kedvenc állata a béka. Volt is egy szabásminta réges régről biztos van tíz éves, még akkor varrta Mami mikor a most 13 éves nagyfiú volt óvodás.

Igen ám, de mit tegyen az anyuka ha a pici lány kedvenc állata a béka, kedvenc színe pedig a rózsaszín. Igen, a végeredmény egy rózsaszín béka.

beka 006

 Anna még nem látta de Mami már megosztotta egy kedves kis közösséggel: a Textilcsoda rajongóival. Ez a bekezdés most nekik szól, na meg akik szeretnének belevágni egy tündéri kétéltű megvarrásába.Lássuk a szabásmintát:

beka szabasminta2beka szabasminta3beka szabasminta4

Ha ezt a szabásmintát A/4-es méretben kinyomtatjátok, adtok hozzá némi varrásszélességet, és kellően nyúlós az anyagotok, mint ez a rózsaszín csoda akkor körülbelül 45-50 cm-es kétéltűtök lesz. Én szivem szerint máris nekiállnék megvarrni valami jó kis mintás vászonból is, mondjuk amit a textilcsodában lehet kapni például valami cuki pöttyösből.

Tehát a szabásmintáról röviden mit is mondhatnék én mint pályáttévesztett keramikus.

Azok a háromszögletű bevágások szűkítők lennének, ezekkel kezdjétek. Ahol pici számok vannak a sarkokban, azoknak biztos van valamelyik darabon párjuk is, értelemszerűen nekik találkozniuk kell.

Tehát ha összevartátok a szűkítőket, varrjátok össze és tömjétek ki lazán a végtagokat. Ezután varrjátok rá előbb a test egyik oldalára, így nem mozdul majd el, és ezután varrjátok rá a test másik felét. Ez az a pont ahol megutáljátok az egészet, de ne adjátok fel, innen már gyerekjáték az egész. Már csak a fejet kell készre varrni és kitömni, majd a kifordított megtömött testre jó erősen kézzel rávarrni. Jó szórakozást hozzá!

Így néz ki kiterítve a drága.beka 007beka szabasminta1

1 thought on “Ajándék Annának”

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük